Ekonomi

ABD Hazinesi istikrarı desteklemek için repo piyasası işlemlerini takip edecek

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Finansal Araştırma Ofisi (OFR), repo piyasasındaki belirli işlemler hakkında veri toplanmasına olanak tanıyan nihai bir kuralın kabul edildiğini duyurdu. Bu hamle, özellikle merkezi olarak takas edilmeyen ve genellikle hedge fonları içeren iki taraflı repo işlemlerine odaklanarak sektörün düzenleyici gözetimini artırmayı amaçlıyor.

Repo piyasası, Hazine tahvilleri ve diğer menkul kıymetlerle teminat altına alınan kısa vadeli krediler sağlayarak finansal sistemde çok önemli bir rol oynamaktadır. OFR’nin girişimi, nispeten şeffaf olmayan ancak Wall Street’in likiditesi ve işleyişinin ayrılmaz bir parçası olan bir piyasa segmentinde şeffaflığı artırmaya yönelik daha geniş bir stratejinin parçasıdır.

Bu yeni kural aracılığıyla toplanan veriler, finansal sistemin istikrarına yönelik potansiyel risklerin belirlenmesi ve izlenmesinde OFR’nin yanı sıra Finansal İstikrar Gözetim Konseyi ve üye kurumlarına da yardımcı olacaktır. Kural bugünden itibaren 60 gün içinde yürürlüğe girecek ve iki raporlama kuruluşu kategorisini, veri sunumu için bir takvimi ve raporlanması gereken belirli veri türlerini tanımlayacaktır.

Bu düzenleyici iyileştirme, küresel finans sisteminin temelini oluşturan 27 trilyon dolarlık ABD devlet borçları piyasasındaki stresi azaltma çabalarıyla aynı döneme denk geliyor. Odak noktası kısmen, Hazine tahvillerinde hedge fonlar tarafından kullanılan ve iki taraflı repo anlaşmalarıyla finanse edilen bir arbitraj stratejisi olan baz ticaretidir. Bu tür işlemlerin çözülmesi, Mart 2020’de COVID-19 salgınının zirveye ulaştığı dönemde piyasa türbülansına katkıda bulunan bir faktör oldu.

Aralık ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ABD Hazine tahvilleri için merkezi takas kullanımını teşvik edecek ve hem nakit Hazine hem de repo piyasalarını etkileyecek bir reformu onayladı. Analistler, merkezi takas işlemlerinin artırılmasının, hedge fonların kaldıraçlı pozisyonlarının hızla çözülmesinden kaynaklanabilecek karşı taraf aksaklıkları riskini azaltabileceğini öne sürüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-dinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bakırköy evden eve nakliyat
Başa dön tuşu