Yaşam

Bolivya Hakkında 9 Gerçek: Ülkedeki Bu Yolların Fotoğraflarına Baktığınızda Nefesiniz Kesilecek! [Video]

Güney Amerika’daki And Dağları’nın yüksek platolarında yer alır Bolivya Çok uluslu bir yapıya sahiptir. Zengin kültürel çeşitliliği ve doğal güzellikleriyle her yer her yıl pek çok turistin uğrak noktası oluyor. 1809 yılında İspanya’ya karşı bağımsızlığını ilan etse de işgal ordusunun ülkeden tamamen çekilmesi 1825 yılına kadar sürdü.

Bu içeriğimizde İspanyolların hükümdarlığı döneminde “Yukarı Peru” olarak da adlandırılan Peru bölgesine odaklanacağız. Bolivya’ya Hakkında farklı ve değerli gerçekleri tartıştık. Lafı fazla uzatmadan içeriğimize geçelim.

Bolivya hakkında bilgi:

  • 37 farklı resmi dili vardır.
  • İki başkenti var.
  • Bolivya nüfusunun çoğunluğu yerli halktan oluşuyor.
  • Güney Amerika’nın kalbi olarak bilinir.
  • Doğal kaynaklara dayalı bir ekonomileri var.
  • Dünyanın gezilebilir en büyük gölü Bolivya’da bulunmaktadır.
  • Bolivya adını siyasi lider Simon Bolivar’dan alıyor
  • Dünyanın en büyük tuz rezervine sahipler.
  • Ülkedeki bazı yollara baktığınızda nefesiniz kesilebilir.

37 farklı resmi dili vardır.

Diğer Güney Amerika ülkelerinde olduğu gibi Bolivya’daen çok en çok konuşulan dil İspanyolca. Ancak Kızılderili dil ailesine ait olan “Quechua” ve “Aymara” dilleri de yaygın olarak konuşulmaktadır. 2009 yılında yürürlüğe giren anayasayla toplam 37 resmi dil kabul edildi ancak bunların bir kısmı artık tamamen ortadan kalktı.

İki başkenti var.

BolivyaDaha önce duyduysanız muhtemelen duymuşsunuzdur La Paz’ın Ülkenin başkenti olduğunu sanıyorsun. Ancak bu durum tamamen farklıdır. Bu bilgilerden sonra “Peki bu ülkenin başkenti nedir?” diye sorabilirsiniz. Aklınıza takılan bir soru olabilir, vakit kaybetmeden hızlıca cevaplayalım. La Paz, hükümetin yürütme ve yasama organlarını barındırsa da anayasal bir başkent değil. Anayasal olarak başkent sucre Olarak kabul ediliyor. Bu iki sermaye düzeni Bolivya tarihindeki önemli siyasi olayların bir sonucu olarak ortaya çıktı. 19. yüzyılın başlarında bağımsızlığını kazandıkları yer olarak bilinen Sucre, ülke için oldukça değerli bir yere sahip.

Bolivya nüfusunun çoğunluğu yerli halktan oluşuyor.

Son nüfus sayımına göre nüfusu yaklaşık 12 milyondur. Bolivya Nüfus yapısı çeşitli etnik kümelerden oluşmaktadır. Bunlardan en büyükleri Quechua ve Aymara’dır. Nüfus yaklaşık. Bunların yüzde 55’i yerel halktan oluşuyor Bu bakımdan Bolivya, Latin Amerika’nın en fazla yerli nüfusa sahip ülkesidir. Ülkenin coğrafyası gereği nüfusun büyük bir kısmı kırsal bölgelerde yaşamaktadır.

Peki Bolivya’da kaç Türk yaşıyor?

Türkiye’nin 14 Şubat 2018’de La Paz’da büyükelçilik açması iki ülke ilişkilerine yeni bir boyut kazandırdı. Ancak, Bolivya’da yaşayan TürklerResmi kaynaklarda sayıya ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.

Güney Amerika’nın kalbi olarak bilinir.

Bunca bilgiden sonra tarih ve kültür açısından oldukça ilginç bir ülke. Bolivya Nerede bulunuyor?” Merak etmiş olabilirsiniz. Yaklaşık olarak 1,1 milyon kilometrekare Ülke yüzölçümüyle dünyanın 28’inci, Güney Amerika’nın ise 5’inci büyük ülkesidir. “Güney Amerika’nın kalbi” olarak anılmasının nedeni coğrafi olarak Güney Amerika’nın ortasında bulunmasıdır. Ayrıca Bolivya, Güney Amerika’daki denize kıyısı olmayan iki ülkeden biridir.

Doğal kaynaklara dayalı bir ekonomileri var

And Dağları’nın büyük bir bölümünü bünyesinde barındıran ülke, bu nedenle doğal kaynaklar açısından oldukça güçlü. Bolivya ekonomisi,Gaz, petrol ve maden madenciliği, tarım, dokuma ve hizmet dalları gibi dallara dayanmaktadır. Bolivya’nın resmi para birimi‘Boliviano’dur ve küresel pazarlara bağlı olarak ekonomik olarak dalgalanabilir.

Dünyanın gezilebilir en büyük gölü Bolivya’da bulunmaktadır.

And Dağları’nda yer alır ve hem Peru hem de Bolivya sınırındadır Titicaca gölü Dünyanın en yüksek rakımlı gölüdür. Deniz seviyesinden yaklaşık 3.812 metre (12.507 feet) yükseklikte bulunan gölde çok sayıda ada bulunmaktadır. Gölden elde edilen balık ve diğer doğal kaynaklar yöre halkının ekonomisi açısından son derece değerlidir.

Bolivya adını siyasi başkan Simon Bolivar’dan alıyor

Bolivya’nın adıGüney Amerika kıtası için son derece değerli bir şahsiyet olan ve aynı zamanda bağımsızlık savaşlarına da öncülük eden. Simon Bolivar’dan geliyor. Simon Bolivar, Bolivya, Kolombiya, Ekvador, Peru ve Venezuela gibi ülkeleri İspanyol yönetiminden kurtardı. Ülkenin kurtuluş sürecindeki rolü nedeniyle kendisine Bolivar adı verildi ve kendisi aynı zamanda ülkenin ilk resmi lideriydi.

Dünyanın en büyük tuz rezervine sahipler.

10.582 kilometrelik devasa bir alanı kapsıyor Salar de Uyuni, Dünyanın en büyük tuz yatağıdır. 40.000 yıl önce Lago Minchin Gölü, değişen iklim ve sıcaklıkların artması sonucu kurumuş ve bunun sonucunda Salar de Uyuni oluşmuştur. Turistler genellikle ziyaretlerini yağmur mevsimine denk gelecek şekilde planlıyorlar. Bunun nedeni, her yıl birkaç hafta boyunca yüzeydeki suyun ayna gibi görünmesidir.

Ülkedeki bazı yollara bakarken nefesiniz kesilebilir.

Bolivya“Nasıl bir ülke?” sorusuyla karşılaşırsanız doğrudan oldukça dağlık olduğunu ve bunun sonucunda da cevap verirsiniz. inanılmaz tehlikeli yollar Şöyle bir yanıtla konuyu özetleyebilirsiniz: Ülkenin bu yolları dik yokuşları, keskin virajları ve dar geçitleriyle sürücüler için oldukça tehlikeli. Özellikle Yungas, Chacaltaya, Ticlio ve Oruro-Cochabamba yolları ülkenin en tehlikeli yollarından bazıları.

Bolivya yollarının birkaç bölümü:

Yungalar:

Yungas, Bolivya

Chacalta:

Chacaltaya, Bolivya

Bir YouTube kullanıcısının Cochabamba’daki videosu:

Bu içeriğimizde Güney Amerika’nın kalbi Bolivya’yı inceledik. Eklemek istediğiniz bir şey varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

Kaynak:Güney AmerikaBackPacker, BolivyaLife, BolivyaHop, IntenseBolivia

Benzer içeriğe de göz atabilirsiniz:

cavdirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu