Haber

İstanbul’da öldürülen ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ toprağa verildi

DİYARBAKIR– Sosyal medyada ‘Ramazan Hoca’ olarak bilinen Ramazan Pişkin, dün İstanbul’da bıçaklı saldırıda hayatını kaybettikten sonra bugün toprağa verildi.

Pişkin’in naaşı sabah saatlerinde Diyarbakır’a getirildi. Yıllardır Ulu Cami önünde dini bilgilerini paylaşan Pişkin’in cenaze namazı da burada kılındı. Yakınları ve sevenlerinin katıldığı cenazede kız kardeşi, gazetecilere “Sizin yüzünüzden öldürüldü” diyerek tepki gösterdi.

‘HİÇ KİMSEYE ZARARLANMADI’

Ulu Cami’deki işlemlerin tamamlanmasının ardından Pişkin’in naaşı, defnedilmek üzere Çifte Havuzlar Mezarlığı’na götürüldü. Yüzlerce kişi Pişkin için Binali Havuzlar Mezarlığı’na geldi.

Pişkin’in cenazesine katılanlar, kendisini Ulu Cami önünde yaptığı konuşmalardan ve sosyal medya paylaşımlarından tanıdıklarını söyledi. Cenazeye katılanlar, Pişkin’in ‘yalnız yaşayan, kimseye zararı olmayan biri’ olduğunu belirtti.

TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Bir süre önce İstanbul’a yerleşip çay ocağı işleten Ramazan Pişkin, dini bilgilerini burada paylaşmaya devam etti. Videolar ve özellikle mezheplere yönelik eleştirel sözleri tepki çekmişti. Pişkin, öldürülmeden önce çekilen bir videoda tehdit edildiğini ve korkmadığını söyledi.

Ramazan Pişkin cinayetine ilişkin İstanbul Valiliği’nden dün yapılan açıklamada, saldırganın yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bakırköy evden eve nakliyat
Başa dön tuşu